Змінимо систему разом!

12.10.2014

Кілька років пройшло з того моменту, коли в моїй уяві з'явилася ідея про те, як було б непогано створити електронну систему Громадського контролю над посадовими особами (чиновниками) державних органів та установ. За цей час проста ідея з уявної моделі переросла в викладену на папері концепцію проекту, з детальним планом його практичної реалізації.


Пошукавши спонсорів, звернувшись до потенційних інвесторів, людям, які змогли б профінансувати проект, я раптом усвідомив, що переконати їх вкласти кошти в розробку «електронного реєстру порушених прав громадян» буде дуже складно, тому набагато простіше сформувати команду розробників-волонтерів і спільними зусиллями почати створення системи.

Проект спрямований на створення відкритого електронного реєстру, в якому буде накопичуватися інформація про порушені права громадян і побудова на її основі відкритої статистики, для виявлення системних помилок (зловживань) в роботі посадових осіб держорганів та установ.

Звертаюся до громадян України, патріотів, небайдужих людей, хто щиро бажає змінити діючу систему державного управління, об'єднати зусилля у створенні Електронного реєстру порушених прав громадян. Можливо, у нас вийде створити щось на зразок «системи електронного урядування» – це наша мета.

Щоб почати співпрацю необхідно вийти в живий діалог і обговорити можливі варіанти щодо взаємодії. Кожен з нас проживає в різних областях і містах, тому, для комунікації один з одним ми організували голосової сервер Mumble – http://mumble.org.ua, на якому проводимо збори щопонеділка о 20:00 за Київським часом. На сайті вказані телефони, якщо виникнуть якісь проблеми в установці або налаштуванні програми, не вагайтеся телефонуйте я допоможу.

Всіх зацікавлених прошу встановити програму Mumble і вийти зі мною на зв'язок, щоб ми змогли скоординувати наші дії у розробці Електронного реєстру порушених прав громадян «Зворотній зв'язок». Можливо хтось висловить якісь думки, пропозиції, доповнення, буду вдячний будь-якій конструктивній критиці. Адже погляди оточуючих людей з боку, їх зауваження дозволяють нам побачити неточності (помилки), робота над якими призводить до колективної співпраці.

До зустрічі.

Координатор Всеукраїнського соціального проекту «Зворотній зв'язок»
Матрій Андрій Климентійович.